Träd och buskar bör vara undanröjda innan vi påbörjar arbetet. Vi bistår gärna med nedtagning av mindre träd och buskage om det skulle behövas.
Arbetet startar därefter med att vägen "bankas upp", vilket innebär att man gräver upp befintligt material och skapar en vägbank. Detta görs för att vägen ska torka upp och bli stabil och slittålig. I samband med detta görs även diken och anläggning av vägtrummor om det finns risk för översvämning eller erosion.
Därefter läggs bärlager och slitlager ut på vägen. Det är viktigt att använda rätt typ av material för att undvika att vägen blir för mjuk eller för hård. I det fall en fiberduk behövs läggs den under bärlagret för att förhindra uppväxande vegetation. Vid behov används även en vibrationsvält för att jämna ut vägen.
Det är viktigt att tänka på miljön när man anlägger en skogsväg. Man bör undvika att bygga vägen i känsliga områden som t.ex. våtmarker eller områden med högt naturvärde. Om det är nödvändigt att bygga vägen i ett sådant område bör man se till att minimera skadorna på naturen genom att använda lämpliga tekniker och material.
Kom ihåg att du måste göra en anmälan hos Skogsstyrelsen senast sex veckor innan vägbygget startar.
Detta ingår i tjänsten:
Vi tar även hand om ev. bortforsling av material. Detta brukar dock inte behövas då allt befintligt material går åt till att banka upp skogsvägen.
Ett kostnadsfritt besök ingår alltid innan vi lämnar offert eller åtar oss ett projekt.
Observera!
ROT-avdrag kan inte göras vid anläggning av vägar och infarter.
ENKELT & SMIDIGT
Kontakta oss redan idag via formuläret eller ring
Kjell på 0733-29 60 93 för ett kostnadsfritt besök.
Beställ vägtrummorna (160-1000 mm) direkt via oss!